Să cumperi un nume de domeniu este un proces relativ simplu pe care oricine îl poate face. Cu toate acestea, dacă vrei să ai succes în mediul online; este nevoie de o mare planificare, strategie de conținut și originalitate, astfel încât vizitatorii site-ului tău să nu se plictisească ușor doar pentru că pot găsi totul și în altă parte.
Înainte de a vă decide să utilizați un serviciu de gazduire web gratuit, este important să înțelegeți unele dintre consecințele asociate cu această decizie.
Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de faptul că au nevoie de fiabilitate atunci când își desfășoară afacerea online; în caz contrar, puteți pierde o mulțime de bani în cel mai scurt timp.
Prin urmare, dacă intenționați să investiți în propriul site și să vindeți produse sau servicii prin intermediul internetului, atunci a face o investiție în servicii de găzduire web plătite poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le veți lua vreodată pentru dumneavoastră și pentru afacerea dumneavoastră.
Atunci când vă gândiți la ce soluție de hosting web se va potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastră, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să comparați opțiunile de găzduire disponibile.
În zilele noastre este ușor să găsești un serviciu de găzduire la un preț rezonabil care oferă mai multe caracteristici și o calitate superioară față de orice plan plătit. Unii oameni doresc doar să obțină o gazduire decentă fără obligații, dar în realitate este greu să găsești astfel de oferte, cu excepția cazului în care citești textul cu litere mici sau încerci singur pe mai multe gazde web gratuite.
Ce este un nume de domeniu?
Un nume de domeniu este o adresă digitală pe care oamenii o folosesc pentru a călători către site-ul dvs. web. De exemplu, numele nostru de domeniu este „cumparadomeniu.ro„.
Numele dumneavoastră de domeniu joacă un rol esențial în prezența dumneavoastră digitală. Este o modalitate ușor de identificat pentru a marca cine operează fiecare site web.
Deși acum folosim domeniile zilnic, acestea nu au fost întotdeauna un element de bază pe internet. Înainte de 1983, oamenii navigau către site-uri web prin intermediul adreselor IP („191.268.1.43”). Adresele IP marchează fiecare dispozitiv conectat la internet.
Deoarece memorarea unei adrese IP este complexă, în 1983, Internet Engineering Task Force (IETF) a introdus sistemul de nume de domeniu (DNS). Nu este nevoie să înțelegeți cum funcționează DNS pentru a vă cumpăra un domeniu.
Cum să cumpărați un nume de domeniu cu Hostgate?
Lucrurile sunt foarte simple atunci când vine vorba de a cumpăra un domeniu, mai ales cu serviciile Hostgate, unde tot ce ai nevoie este la doar un click distanță.
Pasul 1: accesează www.hostgate.ro iar în bară de meniu selectează opţiunea „înregistrează domeniu„

Pasul 2: în bara de căutare verifică dacă numele la care te-ai gândit este disponibil, este uşor, doar îţi treci numele dorit acolo şi click pe căuta
Pasul 3: Dacă numele este disponibil, ultimul pas pe care îl ai de făcut este să dai click pe „adaugă în coş”

Atenţie însă la numele pe care îl alegi, deşi pare ceva inofensiv acesta are o influenţă majoră asupra imaginii tale în online.
Cum cumperi un nume de domeniu care este deja folosit?
Să spunem că te-ai gândit la un nume foarte bun şi eşti pregătit să dai piept cu succesul dar ghinionul face ca acesta să fie deja cumpărat de altcineva.
Nu te speria, avem soluţie şi pentru această situaţie, uite ce ai de făcut:
Pasul 1: Identificați proprietarul și găsiți un broker
În primul rând, trebuie să accesezi site-ul web și să găsești datele de contact ale proprietarului. În general, există trei situații posibile aici:
- Domeniul este deținut de un comerciant de domenii. Un trader de domenii este o persoană care înregistrează și vinde domenii pentru bani.
- Cineva deține domeniul, dar nu îl folosește sau l-a parcat
- Cineva deține domeniul și îl folosește în mod activ
Pasul 2. Exprimați-vă interesul
În continuare, trebuie să abordați proprietarul domeniului și să vă exprimați interesul pentru domeniu. Acesta poate:
- Refuza să vândă, caz în care este posibil să trebuiască să renunțați la vânzare și să veniți cu un alt nume de domeniu.
- Să ceară o ofertă, caz în care puteți trece la următorul pas.
Pasul 3. Faceți o ofertă
Dacă proprietarul domeniului este deschis să vândă domeniul, faceți o ofertă oficială în scris. Această ofertă ar trebui să includă:
- Domeniul pe care îl doriți
- Prețul pe care îl oferiți
- Numele și datele dumneavoastră de contact
- Data la care domeniul va deveni al dvs. dacă vânzătorul acceptă oferta dvs.
- Termenii contractului
Dacă apelați la un broker, acesta vă poate oferi un model de scrisoare de ofertă sau poate efectua această etapă.
Pentru rezultate optime, asigurați-vă că: - Decideți asupra unui interval de preț și să vă acordați o limită superioară (un „preț de retragere”)
- Oferiți mai puțin decât vă puteți permite, astfel încât să puteți face un troc.
- Să vă pregătiți pentru o contraofertă
- Nu faceți niciodată o ofertă verbală la telefon fără să o urmăriți în scris
Pasul 4. Semnați un contract
După ce dumneavoastră și vânzătorul ați convenit asupra unui preț, va trebui să semnați un contract pentru a oficializa afacerea. Un contract va proteja ambele părți și va asigura că afacerea rămâne reciproc avantajoasă.
Sperăm că ţi-am fost de ajutor prin acest articol!