În urma finalizării procesului de înregistrare domenii există și posibilitatea să te răzgândești. Uneori pot exista schimbări ce au loc în politica firmei sau chiar o creștere a prețurilor ce te poate determina să-ți cauți un nou furnizor de servicii.
Iată câteva dintre cele mai întâlnite motive pentru care afacerile decid să opteze pentru servicii de transfer domenii web:
- Creșterea bruscă a prețurilor – Schimbările te iau prin surprindere de cele mai multe ori, așadar trebuie să fii întotdeauna pregătit de un posibil transfer. Astfel, poți avea parte întotdeauna de cele mai avantajoase oferte pentru pagina ta.
- Funcționarea grea a site-ului – Timpul foarte îndelungat de așteptare poate determina potențialii consumatori să nu mai acceseze pagina pe viitor. De aceea, pentru a-ți dezvolta pagina este ideal să optezi pentru servicii cât mai calitative.
- Ai descoperit o ofertă mai avantajoasă în altă parte – Poți fi pus în fața unei oferte mult mai avantajoase comparativ cu ceea ce îți oferă firma înregistrare domenii selectată inițial. Într-un astfel de moment, serviciile de transfer sunt singurele care te pot ajuta.
Ce înseamnă mai exact transferul de domenii? Procesul face referire la schimbarea numelui domeniului tău de la un registrar la altul. Astfel, nu există niciun fel de schimbare la nivelul achiziției tale în afară de firma colaboratoare.
Înregistrare domenii – Ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți transfera domeniul?
- Actualizează-ți informațiile de contact – Ambele firme implicate în proces – cea pe care o părăsești și noul colaborator – vor fi nevoiți să te contacteze pe durata procesului. Astfel, este important ca datele tale să fie actualizate întotdeauna.
- O adresă de mail de rezervă – De obicei, registrarul îți oferă și o adresă de mail legată de numele domeniului. Totuși, odată ce schimbi firma colaboratoare, adresa de email este dezactivată. Astfel, vei avea nevoie de o variantă de rezervă înainte de a începe procesul de transfer.
- Deblochează-ți domeniul – Domeniile sunt întotdeauna blocate pentru a nu exista accidente. Totuși, pentru a începe procesul de transfer, contul tău trebuie să fie deblocat.
- Codul de autorizare – Reprezintă ,,puntea” dintre vechiul tău furnizor și cel nou.
- Verifică dacă domeniul tău poate fi transferat – Numai după 60 de zile de la înregistrare domenii inițiale vei avea posibilitatea unui transfer.
- Creează un cont cu noul registrar – Este un proces simplu care va fi asistat de noua echipă colaboratoare.
- Introdu codul de acces – Acum este momentul în care vei utiliza codul de la punctul 4. Doar prin introducerea codului îți vei putea valida transferul.
- Autorizarea transferului – Ulterior vei fi contactat de ambele firme implicate pentru a confirma atât detaliile de contact, cât și transferul.
- Plătirea serviciilor de transfer – Se efectuează la noul registrar, iar de cele mai multe ori ești nevoit să plătești pentru un an de servicii.
- Finalizarea transferului – Noul tău registrar va configura domeniul, dar și serverele paginii tale web. De asemenea, numai după ce te asiguri că noul cont funcționează îl poți dezactiva pe cel vechi.
Deși pare destul de complex, transferul unui domeniu este un proces foarte simplu de efectuat. De asemenea, întotdeauna vor exista persoane specializate care să te îndrume pe parcurs. Astfel, într-un final vei putea colabora cu un registrar care să-ți satisfacă toate cerințele.