domenii web | cumpara domeniu

Cumpara domeniu | Partener RoTLD pentru domenii RO

Inca din anul 2009, ne-am concentrat sa ne ajutam clientii sa gaseasca domenii perfecte ca element de baza al prezentei lor online.

Verificarea si cumpararea unui domeniu e doar inceputul. Va vom ajuta chiar sa gazduiti si sa administrati site-ul. Va oferim suport in gasirea unui nume unic, creativ, care sa scoata site-ul in evidenta.

Suport 24/7

Echipa noastra de asistenta este disponibila oricand aveti nevoie, indiferent daca doar cautati un nume de domeniu, verificati disponibilitatea acestuia sau il inregistrati.

Usor si in siguranta

Suntem partener autorizat RoTLD pentru inregistrarea domeniilor RO. Cumpara Domeniu Web RO rapid si in siguranta cu numai 7.99EUR.

Transfer domeniu

Transferul se face gratuit la domeniile RO folosind Cheia de Transfer obtinuta de la RoTLD. Se plateste doar prelungirea acestuia, inainte ca domeniul sa expire..ro .com .eu .net .org .biz .info
Perioada (max 10 ani) 1 an 1 an 1 an 1 an 1 an 1 an 1 an
Inregistrare 7.99 € 9.99 € 6.99 € 14.99 € 13.99 € 15.99 € 16.99 €
Reinnoire 7.99 € 9.99 € 6.99 € 14.99 € 13.99 € 15.99 € 16.99 €
Transfer GRATUIT 9.99 € 6.99 € 14.99 € 13.99 € 15.99 € 16.99 €
Specificatii tarife domenii

Recomandari cand cumperi domeniu

Domeniile web sunt un mod eficient de a crea un brand online. Fa primul pas si cumpara domeniu pentru lansarea unui website online. De asemenea, numele domeniului poate face site-ul usor de memorat si accesat de catre potentialii clienti.

cumpara domeniu de la o firma de hosting, care ofera servicii e-mail si gazduire web. Cumpararea unui domeniu sau mai multor domenii web poate fi facuta prin intermediul serviciului "cumpara domeniu" oferit de Hostgate.

1. Domeniul asemanator cu titlul site-ului

Inainte de a cumpara domeniu, este foarte important ca numele sa fie chiar titlul site-ului deoarece, vizitatorii site-ului vor considera ca url-ul si titlul site-ului sunt similare. Daca un internaut doreste sa gaseasca informatii despre drumetii montane, probabil acesta se va gandi la domeniul drumetiimontane. ro si va tasta acest url in browser pentru a ajunge la ce il intereseaza. Sa zicem ca afacerea dvs. se rezuma la cozonaci, si altcineva a cumparat domeniul cozonaci .ro. In schimb, domeniul detinut de dvs., neinspirat se numeste mmmcebun.ro. Printr-o intamplare, un client a cumparat candva cozonaci pe site-ul dvs. Cand va dori sa cumpere din nou, probabil nu-si va aminti domeniul mmmcebun.ro. In schimb, sansele sunt destul de mari ca respectiva persoana sa caute domeniul cozonaci .ro, iar concurenta sa aiba de castigat. In prezent, Internetul reprezinta cea mai importanta sursa de informatii si, din aceasta cauza, merita efortul facut pentru ca domeniu sa reflecte tematica site-ului si afacerea din spatele acestuia.

2. Nume de domenii web generice sau domenii brand?

Multi utilizatori de Internet considera ca numele trebuie sa fie generic, astfel incat, in situatia comercializarii de ceasuri, domeniu web perfect ar fi ceasuri. ro. Multi oameni sunt dispusi sa plateasca sume exorbitante pentru domenii web premium. Totusi, daca sunteti pasionati de ceasuri, probabil ca aveti si cateva marci preferate si mai degraba veti cauta SWATCH. ro sau .com decat prea generalul ceasuri .ro.

In consecinta, un domeniu web cu numele brandului companiei dvs. este o alegere inspirata. Termenul folosit pentru a va populariza produsele trebuie sa fie numele ales pentru domeniu web, fiind primul lucru care vine in mintea unei persoane ce cauta un produs anume. Aceasta este sintagma usor de retinut si posibil sa primeze in fata unui nume fara relevanta.

3. Cumpara domeniu web scurt si simplu de retinut

Numele domeniilor web pot contine pana la 63 de caractere. Cumpara domeniu apaizs .ro, daca vindeti apa de izvor sulfuroasa, in loc de apadeizvorsulfuroasa .ro.

Domeniile scurte se memoreaza imediat. Astfel, domeniu web soare .ro are mai multe sanse sa fie tinut minte decat salonsolarsisauna .ro.

Unii sunt de parere ca anumite domenii mai lungi sunt mai usor retinut de memoria umana. Domenii cum ar fi mimedcop .ro inseamna doar o inlantuire de litere fara niciun sens, chiar daca este scurt. Pe cand mingimedicinalepentrucopii .ro este mai usor de retinut de cei interesati.

Totusi, problema nu e simpla, fiind foarte dificil de gasit un domeniu web care sa aiba inteles, scurt si usor de retinut, asta pentru ca domenii web ce intrunesc aceste conditii au fost vandute deja.

Domeniile cu mai multe caractere, care sa contina 2-3 cuvinte cheie relevante pentru site, pot constitui un atu cand vine vorba de motoarele de cautare si felul in care se clasifica website-urile.

In concluzie, in cazul in care optati pentru un domeniu web scurt, aveti grija ca acesta sa aiba o semnificatie, iar daca alegeti un nume lung, nu folositi la maxim numarul de caractere.

4. Domenii web cu cratima?

Dezavantaje

Este usor sa uitam de cratima cand tastam nume de domenii web care le contin. Posibil ca o persoana sa tasteze vizitatiparculcozia .ro decat vizitati-parcul-cozia .ro si sa ajunga pe site-uri concurente.

Un alt argument in acest sens: cand o persoana recomanda verbal unui prieten un site, posibil sa rosteasca numele site-ului asa cum se aude, fara sa mai pronunte si cratima. Alta situatie de care va profita concurenta.

Avantaje

Motoarele de cautare disting mai usor cuvintele cheie ale unui domeniu daca acestea sunt separate prin respectiva liniuta si, adesea, acorda mai multa atentie acestor site-uri in cautarile dupa respectivele cuvinte cheie.

5. Cumpara Domeniu .NET, .COM. ORG

S-a intamplat sa nu gasiti domenii pe care vi le doriti cu terminatia RO dar aceleasi domenii cu extensia .net .org sa apara disponibile?

Pentru cea mai buna decizie, tineti seama de cateva aspecte. Daca afacerea este una locala, folositi extensia RO,. Altfel, utilizatorii site-ului ar putea fi neincrezatori intr-un site al carui domeniu are extensia .uk, .it etc.

Exista si reversul medaliei. In unele cazuri, sa zicem daca vindeti marfuri produse in UK, domeniu .uk poate adauga un plus de credibilitate, clientii site-ului considerand ca interactioneaza cu vanzatorii directi si nu cu intermediari.

Deci, cumpara domeniu care ti se potriveste, avand in vedere argumentele si contraargumentele. Ulterior va fi greu sa o luati de la capat cu alt domeniu.

Prin "cumpara domeniu", serviciu oferit de Hostgate, puteti inregistra foarte rapid si in siguranta, domenii web la cele mai bune preturi din Romania. Suntem partener autorizat RoTLD pentru domenii RO.